MAKI–SUSHI – obľúbeným spôsobom servírovaním sushi je v neposlednom rade kombinácia surovej morskej ryby, ryže a sušenej morskej riasy Nori, tzn. rolky. Maki – sushi sa pred konzumáciou namáča do zmesi sójovej omačky s wasabi a prílohou je biela reďkovka a marinovaný zázvor.

Skôr ako si sushi vložíte do úst, treba ho zľahka namočiť v miske so sójovou omáčkou, chutný je k tomu aj nakladaný zázvor. Ak uvidíte v miske hráškovozelenú pastu, nech Vám ani nenapadne celé sushi v nej vyváľať. Ide totiž o wasabi, ostrú zelenú chrenovú pastu. Väčšinou sa kúsok wsasabi zmieša so sójovou omáčkou, aby sa ostrosť zjemnila. Ak sa rozhodnete ochutnať už spomímaný nakladaný zázvor, zoberte do rúk malý kúsok, jemne ho namočte do sójovej omáčky, zľahka požujte v ústach a k nemu priložte sushi. Chute sa spoja do výnimočného celku.

Ešte raz prajeme dobrú chuť!


             
  o nas o sushi nase menu objednavky kontakt
  historia
  sashimi nigiri sushi
  na hlavnu stranku maki sushi