Reštaurácia Sushihanil je exkluzívnym zastúpením japonskej gastronómie, kultúry a pohostinnosti, ktorá je tým pravým prostredím pre vaše obchodné aktivity. Poskytujeme diskrétne zázemie a štýlové prostredie kozmopolitnej reštaurácie vhodné nielen na pracovné stretnutia ale aj pokoj a relaxačnú atmosféru pre rodinné či priateľské posedenia.
Sushi kuchyňa
NÁŠ TEAM
Náš team pozostáva z pracovitých ľudí, ktorí majú radi kontakt s Vami, našimi hosťami a urobia všetko pre to, aby ste sa cítili príjemné a dostali služby najvyššej kvality.
O Sushi
Podstatnou a asi aj najznámejšou časťou japonskej kuchyne je sushi. Pod týmto slovíčkom sa väčšine z nás vybaví surová ryba zabalená v ryži a čiernej chaluhe. Zdá sa, že to čo my teraz poznáme ako sushi bola pôvodne iba nakladaná ryba. Nerozrezané filety sa obalili v ryži, ktorá sa pred konzumáciou dozrievajúceho mäsa vyhodila. Avšak existuje aj elegantnejšie vysvetlenie pôvodu sushi.
Oficiálna história Japonska, zostavená začiatkom ôsmeho storočia hovorí, že panovníkovi z dvanástej dynastie Keikovi boli servírované surové škeble s octom a tak mu zachutili, že spravil ich vynálezcu Mucukari Mikoto svojím hlavným šéfkuchárom. Hovorí sa, že práve vtedy Japonci našli záľubu v jedení surových darov mora.
Druh sushi, ktorý je v súčasnosti najznámejší a najrozšírenejší – NIGIRI je trocha neskoršieho pôvodu – vzniklo v Tokiu (Edo) na začiatku 19. storočia.
Chybou fermentácie, lisovania do foriem a čakania. Nech už je jeho pôvod akýkoľvek, vraj vzniklo preto, aby vyšlo v ústrety návštevníkom divadla Kabuki, vyhladnutým, ale ponáhľajúcim sa na začiatok tretieho dejstva v divadle. Dnes je nigiri najreprezentatívnejším druhom sushi.
Sushi nie je len zdravá strava, ktorá obsahuje málo tuku a kalórií, ale aj veľa vitamínov a minerálnych látok, a určite je aj silným estetickým zážitkom.
V japonskej kuchyni vládne dôkladnosť, ktorá dodáva pokrmu nezameniteľnú chuť a stolovníkovi pocit, že sa aspoň na chvíľu stal pravým gurmánom. Sushi je v Japonsku a po celom svete obľúbené pre svoju rafinovanosť, výraznú chuť a nekonečnú variabilitu. S nástupom moderného zdravého štýlu života sa sushi stáva populárnym a vyhľadávaným pokrmom i u nás.
Zrejme sme sa poučili z faktu, že Japonci sa dožívajú vysokého veku a to predovšetkým vďake skladbe ich potravy, v ktorej sú zastúpené čerstvé morské produkty v enormnom množstve.
Surová ryba si totiž na rozdiel od varenej či inak tepelne upravovanej ryby zachová najhojnejšie množstvo vitamínov a zdraviu prospešných látok.
Ryby sú zdrojom kvalitných bielkovín a nenasýtených kyselín, preto by ste ich mali mať na stole čo najčastejšie.